Portal Spraw Zagranicznych psz.pl




Portal Spraw Zagranicznych psz.pl

Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies

Akceptuję
Back Jesteś tutaj: Home Europa Źródło zakażenia bakteriami E.coli nadal nieznane

Źródło zakażenia bakteriami E.coli nadal nieznane


07 czerwiec 2011
A A A

Władze Dolnej Saksonii informują, że nadal nie znane jest źródło zakażeń bakterią E.coli.

Dotychczasowe badania nie potwierdziły ostatnich informacji, jakoby przyczyną zachorowań było spożycie kiełków fasoli.


Służby sanitarne w Dolnej Saksonii podkreślają, że przebadano już 40 próbek z czego w 23 nie wykryto śladów bakterii. Jednocześnie zaapelowano o spokojne oczekiwanie na ostateczne wyniki badań. Wcześniej podejrzewano, że źródłem zakażenia mogą być ogórki, pomidory, sałata i kiełki.